Co zamiast Skype ?

Wszelkie inne tematy związane z bezpieczeństwem komputerowym.
AlohA
Amator
  • Posty: 91
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 02.09.2009

Post 27 sty 2012, 18:30

W końcu wyrwałem sie z macek skypa ......
Jak wiadomo skype szczytuje numer płyty głównej , grzebie w zakładkach firefoksa i kilku innych plikach w systemie które nie powinny go interesować i wysyła te dane . :wow:
Co polecacie zamiast skypa ?
Najlepiej jakby działało p2p i miało otwarty protokół żeby była pewność ze mnie komenda za rogiem nie podsłuchuje :crazy:
Aktualnie używam tylko Jabbera do komunikacji . W kliencie jabbera którego używam są rozmowy głosowe ale niestety jak ktoś niema zewnętrznego ip to sie nie pogada
Potrzebuje coś co można zmusić do działania przez VPN :wall: :)
Awatar użytkownika
Tomasz
Dyskutant
  • Posty: 439
  • Reputacja: 10
  • Rejestracja: 28.09.2011

Post 27 sty 2012, 19:02

Słyszałeś o TeamSpeaku? Nie jest to typowy komunikator głosowy ... coś bardziej w rodzaju oprogramowania do konferencji głosowych, ale na większości polskich serwerów publicznych możesz sobie utworzyć pokój tymczasowy, więc jak Twój znajomy będzie miał TeamSpeak to spokojnie możecie porozmawiać :)
EAM + EAO + MBAM + ATIH
AlohA
Amator
  • Posty: 91
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 02.09.2009

Post 27 sty 2012, 19:06

TimSpika znam , chodzi mi zeby miało też wizje :P
Awatar użytkownika
zord
Administrator
  • Posty: 6365
  • Reputacja: 235
  • Rejestracja: 07.10.2008

Post 27 sty 2012, 19:17

skype otworzyło częściowo protokół i można go używać w innych programach np Trillian Astra który obsługuje połączenia video chociaż nie wiem czy też we wtyczce do skype
lukasamd
SG PRO
  • Posty: 5562
  • Reputacja: 236
  • Rejestracja: 15.12.2007

Post 27 sty 2012, 19:30

W WTW też jest skype :P
Awatar użytkownika
Tomasz
Dyskutant
  • Posty: 439
  • Reputacja: 10
  • Rejestracja: 28.09.2011

Post 27 sty 2012, 19:38

Słyszałem o tym - wiesz jak działa?
EAM + EAO + MBAM + ATIH
Awatar użytkownika
yaslaw
Użytkownik
  • Posty: 732
  • Skąd: Kraków
  • Reputacja: 26
  • Rejestracja: 20.12.2010

Post 27 sty 2012, 20:14

Ja używam wtw do skypa. Do czatów spisuje się b. dobrze, natomiast rozmów głosowych nie prowadziłem, więc nie powiem jaka jest ich jakość..
AlohA
Amator
  • Posty: 91
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 02.09.2009

Post 29 sty 2012, 19:32

Nie ma jakichś zagrożeń bezpieczeństawa w tym WTW ? chodzi mi o to czy są jakieś wycieki danych z tego programu , czy nie grzebie tam dzie nie powinien :crazy:
Awatar użytkownika
Eru
Ekspert
  • Posty: 2687
  • Skąd: Sosnowiec
  • Reputacja: 56
  • Rejestracja: 31.07.2009

Post 29 sty 2012, 19:37

AlohA pisze: Nie ma jakichś zagrożeń bezpieczeństawa w tym WTW ? chodzi mi o to czy są jakieś wycieki danych z tego programu , czy nie grzebie tam dzie nie powinien :crazy:


Paaaanie i to jakie trzeba w 4 piaskownicach go uruchamiać i to na wirtualnym systemie na dodatek... :lol:
Realtime: Sandboxie + Windows Firewall Control + NoVirusThanks EXE Radar Pro
Web browser: Firefox + Ghostery + NoScript
Password Manager: S10 Password Vault PL
Recovery: Rollback Rx
AlohA
Amator
  • Posty: 91
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 02.09.2009

Post 29 sty 2012, 20:05

Eru pisze: Paaaanie i to jakie trzeba w 4 piaskownicach go uruchamiać i to na wirtualnym systemie na dodatek... :lol:


Nieznam tego softu więc sie pytam :crazy:

---------------------
właśnie zainstalowałem , niestety cos nie działa tak jak powinno
przy prubie zmiany statusu protokołu skype gui programu sie wiesza , trzeba zamknąć oko i otworzyć ponownie
Awatar użytkownika
buri
Specjalista
  • Posty: 1690
  • Skąd: Polska
  • Reputacja: 54
  • Rejestracja: 18.03.2009

Post 29 sty 2012, 20:15

WTW oferuje nawet więcej zabezpieczeń niż takie GG. Szyfrowanie profilu, haseł itp.
Archbang x86
Windows 8.1 x64 + SS Premium + Panda Cloud Free + router z firewall (EMET 5 chwilowo wyleciał)

Wróć do Inne

 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetleń
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing i 4 gości