Hasło do karty pamięci, którego nie ma.

O wszystkim i o niczym ;-)
Awatar użytkownika
McAlex
Niezalogowany

Post 23 lis 2012, 18:23

W dniu dzisiejszym wróciła do mnie z serwisu Nokia 500 . Po włożeniu karty pamięci wyświetla się monit o hasło. Wszystko pięknie tylko ta karta nigdy hasła nie miała. Co zrobić? :facepalm:
Awatar użytkownika
KaMiL
SG PRO
  • Posty: 4718
  • Skąd: Poznań
  • Reputacja: 125
  • Rejestracja: 13.05.2011

Post 23 lis 2012, 18:52

McAlex pisze: W dniu dzisiejszym wróciła do mnie z serwisu Nokia 500 . Po włożeniu karty pamięci wyświetla się monit o hasło. Wszystko pięknie tylko ta karta nigdy hasła nie miała. Co zrobić? :facepalm:

Masz jakiś czytnik kart pamięci/adapter? Najlepiej podpiąć kartę do kompa, skopiować dane i sformatować kartę. To usunie hasło. Chociaż komputer może nie czytać takiej karty...
Możesz też spróbować zaktualizować soft lub na nowo go wgrać (nie wiem czy jest taka opcja dla takiego telefonu).
Już trzy lata z SG :)
Awatar użytkownika
McAlex
Niezalogowany

Post 23 lis 2012, 18:56

No nic, zrobiłem format.
Z tą Nokią jest więcej problemów niż jakiegokolwiek pożytku.
Awatar użytkownika
Waves
Specjalista
  • Posty: 2026
  • Reputacja: 89
  • Rejestracja: 30.09.2011

Post 23 lis 2012, 20:37

Nie powinno się zostawiać karty pamięci oddając telefon do serwisu :P Samo przecież się nie założyło ;)
Awatar użytkownika
McAlex
Niezalogowany

Post 23 lis 2012, 21:09

Karta została w domu. Zmienili w Nokii oprogramowanie i Bóg wie co jeszcze i do każdej karty chce hasła. Nawet tych co go nie mają:)
Awatar użytkownika
Eru
Ekspert
  • Posty: 2687
  • Skąd: Sosnowiec
  • Reputacja: 56
  • Rejestracja: 31.07.2009

Post 23 lis 2012, 21:11

Przywrócenia ustawień fabrycznych próbowałeś?
Realtime: Sandboxie + Windows Firewall Control + NoVirusThanks EXE Radar Pro
Web browser: Firefox + Ghostery + NoScript
Password Manager: S10 Password Vault PL
Recovery: Rollback Rx
Awatar użytkownika
McAlex
Niezalogowany

Post 23 lis 2012, 21:20

Tak, teraz zaktualizowałem wszystkie aplikacje. Co więcej, spróbowałem uruchomić starą, dodatkową kartę Kingstona, którą przed serwisem odczytywała jako uszkodzoną. Teraz działa bez problemu. Ten telefon i Belle są niereformowalne :-)

Wróć do Pogaduchy

 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetleń
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: MSNbot Media i 4 gości