Jak usunąć IE 8 beta2

O wszystkim i o niczym ;-)
Awatar użytkownika
Ratatui
Użytkownik
  • Posty: 697
  • Reputacja: 6
  • Rejestracja: 11.12.2008

Post 02 sty 2009, 20:18

Jak w temacie. Jak mogę usunąć IE 8 beta2 i powrócić do IE 7 gdyż wersja 8 nie działa u mnie - wiesza się, wyłącza po kilku sekundach.
Awatar użytkownika
Serafin
Użytkownik
  • Posty: 746
  • Reputacja: 20
  • Rejestracja: 15.07.2006

Post 02 sty 2009, 20:32

"Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie
Nie jestem obiektem medialnego hałasu
Jestem nielegalnym zabójcą czasu"
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista
  • Posty: 1470
  • Reputacja: 12
  • Rejestracja: 17.12.2008

Post 02 sty 2009, 20:37

Awatar użytkownika
Jurek
Niezalogowany

Post 02 sty 2009, 23:23

Ratatui pisze:
Jak w temacie. Jak mogę usunąć IE 8 beta2 i powrócić do IE 7 gdyż wersja 8 nie działa u mnie - wiesza się, wyłącza po kilku sekundach.


Zainstalowałem jakiś czas temu IE8 Bata 1 i nie dało się tego wyinstalować. Być może ktoś kto bardzo dobrze się zna na rejestrze potrafi to zrobić.
Najlepiej więc pozostać przy IE8 Beta 2 a używać lepszych przeglądarek jak Firefox, K-Meleon czy Opera.
Awatar użytkownika
Ratatui
Użytkownik
  • Posty: 697
  • Reputacja: 6
  • Rejestracja: 11.12.2008

Post 02 sty 2009, 23:44

Jurek pisze:
Ratatui pisze:
Jak w temacie. Jak mogę usunąć IE 8 beta2 i powrócić do IE 7 gdyż wersja 8 nie działa u mnie - wiesza się, wyłącza po kilku sekundach.


Zainstalowałem jakiś czas temu IE8 Bata 1 i nie dało się tego wyinstalować. Być może ktoś kto bardzo dobrze się zna na rejestrze potrafi to zrobić.
Najlepiej więc pozostać przy IE8 Beta 2 a używać lepszych przeglądarek jak Firefox, K-Meleon czy Opera.


IE 8 w Windows Vista widnieje jako "aktualizacja". Może więc tam spróbuj poszukać :) (Start->Panel Sterowania->Odinstaluj program->Wyświetl zainstalowane aktualizacje (po lewej stronie)).
Udało mi się już odinsalować IE 8 beta 2 a tym samym automatycznie powrócić do IE 7.
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista
  • Posty: 1470
  • Reputacja: 12
  • Rejestracja: 17.12.2008

Post 02 sty 2009, 23:54

Jurek pisze:
Ratatui pisze:
Jak w temacie. Jak mogę usunąć IE 8 beta2 i powrócić do IE 7 gdyż wersja 8 nie działa u mnie - wiesza się, wyłącza po kilku sekundach.


Zainstalowałem jakiś czas temu IE8 Bata 1 i nie dało się tego wyinstalować. Być może ktoś kto bardzo dobrze się zna na rejestrze potrafi to zrobić.
Najlepiej więc pozostać przy IE8 Beta 2 a używać lepszych przeglądarek jak Firefox, K-Meleon czy Opera.

Każdy program da się odinstalować, niektóre są dość problematyczne jednak da się usunąć ...
Awatar użytkownika
Jurek
Niezalogowany

Post 03 sty 2009, 10:56

VenomX pisze:

Każdy program da się odinstalować, niektóre są dość problematyczne jednak da się usunąć ...


Zainstaluj więc IE8 i napisz nam jak to zrobić :)
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista
  • Posty: 1470
  • Reputacja: 12
  • Rejestracja: 17.12.2008

Post 03 sty 2009, 10:59

Jurek pisze:
VenomX pisze:

Każdy program da się odinstalować, niektóre są dość problematyczne jednak da się usunąć ...


Zainstaluj więc IE8 i napisz nam jak to zrobić :)

Wejdź w google a zapewne dowiesz się jak to zrobić...Gdyby rzeczywiście było to nie możliwe to nie było by podpowiedzi...
mateusxzz
Specjalista
  • Posty: 1979
  • Skąd: Warsaw
  • Reputacja: 26
  • Rejestracja: 01.11.2008

Post 03 sty 2009, 11:11

Ratatui jaki masz system ??
Jeśli masz XP, to czy po instalacji IE 8 Beta 2, zainstalowałeś Service Pack 3 do XP ? Jeśli tak, IE8 Beta 2 nie da się usunąć, ponieważ z SP3 dołączył się na stałe, aby go usunąć, musisz odinstalować SP3.


Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ratatui
Użytkownik
  • Posty: 697
  • Reputacja: 6
  • Rejestracja: 11.12.2008

Post 03 sty 2009, 12:30

mateusz8466 pisze:
Ratatui jaki masz system ??
Jeśli masz XP, to czy po instalacji IE 8 Beta 2, zainstalowałeś Service Pack 3 do XP ? Jeśli tak, IE8 Beta 2 nie da się usunąć, ponieważ z SP3 dołączył się na stałe, aby go usunąć, musisz odinstalować SP3.


Pozdrawiam


Już rozwiązałem problem, patrz post nr #5 :) Mam Windows Vista.

P.S. UAC z Twojej sygnaturki zbyt wiele nie daje :D Każdy lepszy wirus potrafi zmienić wartość na 0 UAC :P Dla mnie ta opcja w Viscie tylko niepotrzebnie zabiera czas i pamięć przy uruchamianiu jakiegokolwiek .exe - ka.
mateusxzz
Specjalista
  • Posty: 1979
  • Skąd: Warsaw
  • Reputacja: 26
  • Rejestracja: 01.11.2008

Post 03 sty 2009, 13:20

Ratatui pisze:
mateusz8466 pisze:
Ratatui jaki masz system ??
Jeśli masz XP, to czy po instalacji IE 8 Beta 2, zainstalowałeś Service Pack 3 do XP ? Jeśli tak, IE8 Beta 2 nie da się usunąć, ponieważ z SP3 dołączył się na stałe, aby go usunąć, musisz odinstalować SP3.


Pozdrawiam


Już rozwiązałem problem, patrz post nr #5 :) Mam Windows Vista.

P.S. UAC z Twojej sygnaturki zbyt wiele nie daje :D Każdy lepszy wirus potrafi zmienić wartość na 0 UAC :P Dla mnie ta opcja w Viscie tylko niepotrzebnie zabiera czas i pamięć przy uruchamianiu jakiegokolwiek .exe - ka.


Ale według testów UAC chroni bdb. przed rootkitami i nie mam zamiaru go wyłączać bo ty tak powiedziałeś !
Awatar użytkownika
Jurek
Niezalogowany

Post 03 sty 2009, 14:03

VenomX pisze:

Wejdź w google a zapewne dowiesz się jak to zrobić...Gdyby rzeczywiście było to nie możliwe to nie było by podpowiedzi...


Deinstalacja IE8 w przypadku WinXP SP3 bez uszczerbku dla systemu i przeglądarki Windowsa nie jest taka prosta. Google nie jest niestety panaceum na wszystkie nasze kłopoty :)
Awatar użytkownika
Plati
Specjalista
  • Posty: 2373
  • Reputacja: 17
  • Rejestracja: 22.04.2007

Post 03 sty 2009, 16:35

Jurek pisze:
VenomX pisze:

Wejdź w google a zapewne dowiesz się jak to zrobić...Gdyby rzeczywiście było to nie możliwe to nie było by podpowiedzi...


Deinstalacja IE8 w przypadku WinXP SP3 bez uszczerbku dla systemu i przeglądarki Windowsa nie jest taka prosta. Google nie jest niestety panaceum na wszystkie nasze kłopoty :)


po co w ogóle instalować IE.. :D jest tyle lepszych zamienników.
Nie ważne jak mocno uderzasz, ale jak mocny cios potrafisz przyjąć od życia i iść dalej. Ile możesz znieść i ciągle iść na przód! Tak się wygrywa. Użalanie się nad sobą nie przynosi rozwiązań.... !
Awatar użytkownika
Jurek
Niezalogowany

Post 03 sty 2009, 22:33

Plati pisze:

po co w ogóle instalować IE.. :D jest tyle lepszych zamienników.


Choćby po to żeby zobaczyć jaka jest ta wersja 8 a poza tym czasem trzeba użyć IE.
mateusxzz
Specjalista
  • Posty: 1979
  • Skąd: Warsaw
  • Reputacja: 26
  • Rejestracja: 01.11.2008

Post 07 sty 2009, 23:39

Jurek pisze:
Plati pisze:

po co w ogóle instalować IE.. :D jest tyle lepszych zamienników.


Choćby po to żeby zobaczyć jaka jest ta wersja 8 a poza tym czasem trzeba użyć IE.


To prawda, niektóre strony nie współpracują z innymi tylko z IE, co uważam za zdzierstwo.

I czasami na Firefoxie nie mogę teledysków oglądać, a na IE działają ;/
Awatar użytkownika
Jurek
Niezalogowany

Post 08 sty 2009, 12:43

Awatar użytkownika
.x.Wojtek.x.
Nowicjusz
  • Posty: 47
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 23.12.2008

Post 08 sty 2009, 22:25

może brak jakiegoś kodeku albo brak wtyczek że te teledyski nie działają ?
mateusxzz
Specjalista
  • Posty: 1979
  • Skąd: Warsaw
  • Reputacja: 26
  • Rejestracja: 01.11.2008

Post 13 lis 2011, 10:45

Nie, to nie to po prostu Firefox nie współpracuje za dobrze z WMP 11 na Viście i stąd te problem ;(

Wróć do Pogaduchy

 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetleń
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość