Problem z instalatorem Windowsa

Tutaj możesz poprosić o pomoc po zainfekowaniu systemu przez wirusy, trojany etc.
Regulamin forum
Zakładając nowy wątek w dziale pomoc po zainfekowaniu postępuj zgodnie z instrukcją:

1. Wykonaj skrypty za pomocą programu FRST:


W przypadku braku dostępu do systemu, lub zablokowania powyższych programów przez malware, postaraj się wykonać je w trybie awaryjnym z obsługą sieci .

2. Uruchom, zaznacz opcję shortcut.txt kliknij Scan. Po zakończeniu zostaną wygenerowane trzy pliki FRST.txt, Addition.txt i Shortcut.txt.

3. Wklej utworzone skrypty na stronie wklej.org

4. Opisz dotychczas wykonywane działania względem zainfekowanej maszyny - oprogramowanie jakie zostało zainstalowane, czym komputer był skanowany itd.

5. Zamieść linki do serwisu, na który wrzuciłeś logi i poczekaj na dalsze instrukcje .

Ważne
Prosimy nie używać programu Combofix na własną rękę!

Pomocy udzielają Tachion i Chakra, pozostali użytkownicy nie są uprawnieni do udzielania pomocy i porad. Posty pozostałych użytkowników będą traktowane jako łamiące regulamin forum.
Taro85
Nowicjusz
  • Posty: 17
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 27.04.2010

Post 30 maja 2010, 18:41

Witam
Od czasu formata i wirusa, którego już usunąłem wyskakuje mi ciągle jakiś instalator. Przeważnie załącza się przy starcie windowsa i jak wkładam jakąś płytkę czy jest jakiś uruchamiany proces, pojawia się 3 albo 4 razy i szybko znika. Dodam też, że problem pojawił się chyba od czasu jak użyłem programiku wwdc i poblokowałem wszystkie porty, żeby usunąć wirusa (już go usunąłem) Podobno jest to uszkodzony jakiś sterownik (ponoć dfaavv, usunięty podczas zlikwidowania wirusa, ale takiego nawet nie znam). O to screen

http://www.wgraj.org/img.php?mode=full&file=17119
Awatar użytkownika
bierni
Użytkownik
  • Posty: 589
  • Reputacja: 21
  • Rejestracja: 14.07.2009

Post 30 maja 2010, 18:47

stary nie wywróżymy ci nic z fusów - skoro twierdzisz, że twój pc jest czysty a ten cały instalator uruchamia się przy starcie windy to wrzuć polecenie msconfig i sprawdź co startuje razem z systemem
pomogę ci przekroczyć znaną granicę bólu.
Taro85
Nowicjusz
  • Posty: 17
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 27.04.2010

Post 30 maja 2010, 21:24

Eugeniusz
SG PRO
  • Posty: 6324
  • Skąd: Radom/Lublin
  • Reputacja: 216
  • Rejestracja: 06.02.2010

Post 31 maja 2010, 11:56

Wykonaj loga z RSIT.
Taro85
Nowicjusz
  • Posty: 17
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 27.04.2010

Post 31 maja 2010, 16:53

Taro85
Nowicjusz
  • Posty: 17
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 27.04.2010

Post 04 cze 2010, 8:49

nikt nie jest w stanie mi pomóc ??:/
Awatar użytkownika
zord
Administrator
  • Posty: 6324
  • Reputacja: 228
  • Rejestracja: 07.10.2008

Post 04 cze 2010, 9:23

skorzystaj z jakiegoś programu do czyszczenia rejestry np jv16 PowerTools Eusing Free Registry Argente Utilities czy czegoś podobnego
Awatar użytkownika
ichito
Administrator
  • Posty: 4718
  • Skąd: Kraków
  • Reputacja: 566
  • Rejestracja: 10.06.2009

Post 04 cze 2010, 9:33

Powiem tak...fachowcem od logów nie jestem, ale zaproponuję inne rozwiązanie. Ściągnij dwa softy
Autoruns http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 63902.aspx
RunScanner.Net http://www.runscanner.net/
Odpal najpierw Autoruns na zakładce "wszystko" i poszukaj, czy nie ma wpisów/odwołań do nieistniejących już programów (pliki, sterowniki, usługi, zaplanowane zadania, itp - będzie tego kilkaset pozycji do przejrzenia) - a szukanie po nazwie masz pod klawiszami Ctr+F i dalsze F3.
Potem zapuść Runscanner w trybie "ekspert" i sprawdź wszystkie wpisy na czerwono...zobaczysz podobne rzeczy co w Autoruns, a te których nie jesteś pewien możesz sprawdzić z PPM w internecie. Te, co do których jesteś pewien możesz wyłączyć lub całkiem usunąć.
SpyShelter Firewall + Shadow Defender
"Zaufanie nie stanowi kontroli, a nadzieja nie jest strategią"
Taro85
Nowicjusz
  • Posty: 17
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 27.04.2010

Post 06 cze 2010, 9:39

wszystko błędy usuwałem, ale dalej mam to samo :/
Awatar użytkownika
Serafin
Użytkownik
  • Posty: 746
  • Reputacja: 20
  • Rejestracja: 15.07.2006

Post 07 cze 2010, 17:44

Poproszę o log z narzędzia OTL
"Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie
Nie jestem obiektem medialnego hałasu
Jestem nielegalnym zabójcą czasu"
Taro85
Nowicjusz
  • Posty: 17
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 27.04.2010

Post 08 cze 2010, 11:48

Awatar użytkownika
Serafin
Użytkownik
  • Posty: 746
  • Reputacja: 20
  • Rejestracja: 15.07.2006

Post 08 cze 2010, 18:13

Nic tu nie widać.
"Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie
Nie jestem obiektem medialnego hałasu
Jestem nielegalnym zabójcą czasu"
Taro85
Nowicjusz
  • Posty: 17
  • Reputacja: 0
  • Rejestracja: 27.04.2010

Post 13 lis 2011, 11:15

więc dalej mam problem :/

Wróć do Pomoc po zainfekowaniu

 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetleń
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości