Jak usunąć IE 8 beta2
#1
Jak w temacie. Jak mogę usunąć IE 8 beta2 i powrócić do IE 7 gdyż wersja 8 nie działa u mnie - wiesza się, wyłącza po kilku sekundach.
Odpowiedz
#2
http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=160844
"Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie
Nie jestem obiektem medialnego hałasu
Jestem nielegalnym zabójcą czasu"
Odpowiedz
#3
A Wujek google to nie istnieje ? Tongue .

Poczytaj:

http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=160844

http://www.anewmorning.com/2008/08/30/h ... a-2-guide/
Odpowiedz
#4
Ratatui napisał(a):Jak w temacie. Jak mogę usunąć IE 8 beta2 i powrócić do IE 7 gdyż wersja 8 nie działa u mnie - wiesza się, wyłącza po kilku sekundach.


Zainstalowałem jakiś czas temu IE8 Bata 1 i nie dało się tego wyinstalować. Być może ktoś kto bardzo dobrze się zna na rejestrze potrafi to zrobić.
Najlepiej więc pozostać przy IE8 Beta 2 a używać lepszych przeglądarek jak Firefox, K-Meleon czy Opera.
Odpowiedz
#5
Jurek napisał(a):
Ratatui napisał(a):Jak w temacie. Jak mogę usunąć IE 8 beta2 i powrócić do IE 7 gdyż wersja 8 nie działa u mnie - wiesza się, wyłącza po kilku sekundach.


Zainstalowałem jakiś czas temu IE8 Bata 1 i nie dało się tego wyinstalować. Być może ktoś kto bardzo dobrze się zna na rejestrze potrafi to zrobić.
Najlepiej więc pozostać przy IE8 Beta 2 a używać lepszych przeglądarek jak Firefox, K-Meleon czy Opera.


IE 8 w Windows Vista widnieje jako "aktualizacja". Może więc tam spróbuj poszukać Smile (Start->Panel Sterowania->Odinstaluj program->Wyświetl zainstalowane aktualizacje (po lewej stronie)).
Udało mi się już odinsalować IE 8 beta 2 a tym samym automatycznie powrócić do IE 7.
Odpowiedz
#6
Jurek napisał(a):
Ratatui napisał(a):Jak w temacie. Jak mogę usunąć IE 8 beta2 i powrócić do IE 7 gdyż wersja 8 nie działa u mnie - wiesza się, wyłącza po kilku sekundach.


Zainstalowałem jakiś czas temu IE8 Bata 1 i nie dało się tego wyinstalować. Być może ktoś kto bardzo dobrze się zna na rejestrze potrafi to zrobić.
Najlepiej więc pozostać przy IE8 Beta 2 a używać lepszych przeglądarek jak Firefox, K-Meleon czy Opera.

Każdy program da się odinstalować, niektóre są dość problematyczne jednak da się usunąć ...
Odpowiedz
#7
VenomX napisał(a):Każdy program da się odinstalować, niektóre są dość problematyczne jednak da się usunąć ...


Zainstaluj więc IE8 i napisz nam jak to zrobić Smile
Odpowiedz
#8
Jurek napisał(a):
VenomX napisał(a):Każdy program da się odinstalować, niektóre są dość problematyczne jednak da się usunąć ...


Zainstaluj więc IE8 i napisz nam jak to zrobić Smile

Wejdź w google a zapewne dowiesz się jak to zrobić...Gdyby rzeczywiście było to nie możliwe to nie było by podpowiedzi...
Odpowiedz
#9
Ratatui jaki masz system ??
Jeśli masz XP, to czy po instalacji IE 8 Beta 2, zainstalowałeś Service Pack 3 do XP ? Jeśli tak, IE8 Beta 2 nie da się usunąć, ponieważ z SP3 dołączył się na stałe, aby go usunąć, musisz odinstalować SP3.


Pozdrawiam
MacBook Pro 13" Retina Mid 2014
Odpowiedz
#10
mateusz8466 napisał(a):Ratatui jaki masz system ??
Jeśli masz XP, to czy po instalacji IE 8 Beta 2, zainstalowałeś Service Pack 3 do XP ? Jeśli tak, IE8 Beta 2 nie da się usunąć, ponieważ z SP3 dołączył się na stałe, aby go usunąć, musisz odinstalować SP3.


Pozdrawiam


Już rozwiązałem problem, patrz post nr #5 Smile Mam Windows Vista.

P.S. UAC z Twojej sygnaturki zbyt wiele nie daje Tongue Dla mnie ta opcja w Viscie tylko niepotrzebnie zabiera czas i pamięć przy uruchamianiu jakiegokolwiek .exe - ka.
Odpowiedz
#11
Ratatui napisał(a):
mateusz8466 napisał(a):Ratatui jaki masz system ??
Jeśli masz XP, to czy po instalacji IE 8 Beta 2, zainstalowałeś Service Pack 3 do XP ? Jeśli tak, IE8 Beta 2 nie da się usunąć, ponieważ z SP3 dołączył się na stałe, aby go usunąć, musisz odinstalować SP3.


Pozdrawiam


Już rozwiązałem problem, patrz post nr #5 Smile Mam Windows Vista.

P.S. UAC z Twojej sygnaturki zbyt wiele nie daje Tongue Dla mnie ta opcja w Viscie tylko niepotrzebnie zabiera czas i pamięć przy uruchamianiu jakiegokolwiek .exe - ka.


Ale według testów UAC chroni bdb. przed rootkitami i nie mam zamiaru go wyłączać bo ty tak powiedziałeś !
MacBook Pro 13" Retina Mid 2014
Odpowiedz
#12
VenomX napisał(a):Wejdź w google a zapewne dowiesz się jak to zrobić...Gdyby rzeczywiście było to nie możliwe to nie było by podpowiedzi...


Deinstalacja IE8 w przypadku WinXP SP3 bez uszczerbku dla systemu i przeglądarki Windowsa nie jest taka prosta. Google nie jest niestety panaceum na wszystkie nasze kłopoty Smile
Odpowiedz
#13
Jurek napisał(a):
VenomX napisał(a):Wejdź w google a zapewne dowiesz się jak to zrobić...Gdyby rzeczywiście było to nie możliwe to nie było by podpowiedzi...


Deinstalacja IE8 w przypadku WinXP SP3 bez uszczerbku dla systemu i przeglądarki Windowsa nie jest taka prosta. Google nie jest niestety panaceum na wszystkie nasze kłopoty Smile


po co w ogóle instalować IE.. Big Grin jest tyle lepszych zamienników.
Nie ważne jak mocno uderzasz, ale jak mocny cios potrafisz przyjąć od życia i iść dalej. Ile możesz znieść i ciągle iść na przód! Tak się wygrywa. Użalanie się nad sobą nie przynosi rozwiązań.... !
Odpowiedz
#14
Plati napisał(a):po co w ogóle instalować IE.. Big Grin jest tyle lepszych zamienników.


Choćby po to żeby zobaczyć jaka jest ta wersja 8 a poza tym czasem trzeba użyć IE.
Odpowiedz
#15
Jurek napisał(a):
Plati napisał(a):po co w ogóle instalować IE.. Big Grin jest tyle lepszych zamienników.


Choćby po to żeby zobaczyć jaka jest ta wersja 8 a poza tym czasem trzeba użyć IE.


To prawda, niektóre strony nie współpracują z innymi tylko z IE, co uważam za zdzierstwo.

I czasami na Firefoxie nie mogę teledysków oglądać, a na IE działają ;/
MacBook Pro 13" Retina Mid 2014
Odpowiedz
#16
mateusz8466 napisał(a):I czasami na Firefoxie nie mogę teledysków oglądać, a na IE działają ;/


Zainstalowałeś sobie WMP plugin?

http://port25.technet.com/pages/windows ... nload.aspx

Do tego K-Lite Mega Codec Pack i wszystkie teledyski oraz filmy nie tylko w Firefoxie będą sie otwierać:

http://www.codecguide.com/download_mega.htm
Odpowiedz
#17
może brak jakiegoś kodeku albo brak wtyczek że te teledyski nie działają ?
Odpowiedz
#18
Nie, to nie to po prostu Firefox nie współpracuje za dobrze z WMP 11 na Viście i stąd te problem ;(
MacBook Pro 13" Retina Mid 2014
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czy można usunąć Facebooka bez czekania 14 dni? UnitedHardcore91 9 227 12.05.2015, 14:18
Ostatni post: nikita
  Jak usunąć folder z plikami ? rafikrafiki 9 142 05.07.2012, 20:52
Ostatni post: rafikrafiki
  Jak usunąć żądanie kodu PIN w Orange? Plati 5 954 29.05.2012, 21:05
Ostatni post: zord

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości