Google Chrome

Aplikacje pracujące pod kontrolą systemów rodziny Microsoft Windows.
Awatar użytkownika
lukasamd
SG PRO
  • Posty: 4881
  • Skąd: Przemków
  • Reputacja: 169
  • Rejestracja: 15.12.2007

Post 10 sie 2012, 7:04

Zalecana konfiguracja Comodo Internet Security
BitDefender Free + SpyShelter Firewall
Awatar użytkownika
facecik
Ekspert
  • Posty: 2620
  • Skąd: ווארשע
  • Reputacja: 73
  • Rejestracja: 22.11.2008

Post 13 sie 2012, 9:48

Odkąd używam Google Chrome, zauważyłem , że wiatraki mi strasznie w lapie szaleją . Na Operze jest kompletna cisza.Chyba czas pożegnać GC.
WEBROOT® SecureAnywhere™ & SpyShelter Premium
ktośtam
Ekspert
  • Posty: 3402
  • Reputacja: 244
  • Rejestracja: 01.08.2010

Post 13 sie 2012, 9:58

Mam to samo. Wczoraj dla sprawdzenia uruchomiłem tę samą grę flash na GC i IE. Wynik? Podczas grania na GC wiatrak włączył się po kilkudziesięciu sekundach, natomiast w IE zupełna cisza przez cały czas grania. Chyba również podziękuję GC.
Awatar użytkownika
facecik
Ekspert
  • Posty: 2620
  • Skąd: ווארשע
  • Reputacja: 73
  • Rejestracja: 22.11.2008

Post 13 sie 2012, 10:18

Po prostu pierwszy raz słyszę jak głośno może chodzić w moim lapku wiatrak, bo tak to jest kompletna cisza zazwyczaj, a tu przy każdym odpaleniu GC startuje samolot odrzutowy :D
Zainstalowałem Chromium w najnowszej wersji, zobaczymy jak tu będzie to wyglądało.

edit: jakby ciszej....ale jeszcze z oceną się wstrzymam....
WEBROOT® SecureAnywhere™ & SpyShelter Premium
Awatar użytkownika
buri
Specjalista
  • Posty: 1617
  • Skąd: Polska
  • Reputacja: 51
  • Rejestracja: 18.03.2009

Post 13 sie 2012, 11:11

U mnie Chromium miał problemy jak szybko dużo zakładek otwierałem, zamulał kompa strasznie, a taka Operka to tylko ram pochłaniała z kolejną kartą. Miałem chwilowy zachwyt rodzinką Chrome*, ale jej szybkość wydaje się czasami złudzeniem tylko.
Archbang x86
Windows 8.1 x64 + SS Premium + EMET (czeka na lepsze dni) + Defender + router z firewall
Awatar użytkownika
szulcu
Dyskutant
  • Posty: 216
  • Skąd: Miechów
  • Reputacja: 6
  • Rejestracja: 04.05.2011

Post 27 sie 2012, 0:08

Ja też mam problem z Chromem i nie wiem co może być tego przyczyną. Jak otwieram dużo zakładek albo czasem jak wpisuję adres i wcisnę Enter to przeglądarka nie ładuje strony. Wskaźnik ładowania w postaci obracającego się półokręgu się kręci, ale przeglądarka nie robi nic. Muszę zamknąć taką kartę, otworzyć nową, wpisać adres i dopiero wtedy strona zostanie załadowana. W ten sposób zacinają się także wewnętrzne strony przeglądarki jak ustawienia czy narzędzia dla twórców stron. Nie mam żadnych dodatków oprócz LastPassa, więc nie jest to ich wina. Czyszczenie pamięci podręcznej, ciasteczek i innych bzdetów (oprócz historii) nie dało żadnych rezultatów.
Awatar użytkownika
Eryk42
Dyskutant
  • Posty: 259
  • Reputacja: 13
  • Rejestracja: 11.04.2012

Post 27 sie 2012, 1:17

Ja ostatnio też mam problemy z chrome w połączeniu z SiteAdvisor-em. Zdarza się, że strona nie zostaje załadowana przez około 40-60 sekund a na pasku widnieje "oczekiwanie na dodatek SiteAdvisor". Dotychczas nie było problemów teraz się coś wysypało. Tylko dziwi mnie to, że nie jest to zjawisko stałe. Przeglądam internet normalnie powiedzmy 15 minut wszystko ok. I nagle pojawia się ten minutowy przestój. Potem przez jakiś czas znów jest normalnie.

szulcu pisze:Ja też mam problem z Chromem i nie wiem co może być tego przyczyną. Jak otwieram dużo zakładek albo czasem jak wpisuję adres i wcisnę Enter to przeglądarka nie ładuje strony. Wskaźnik ładowania w postaci obracającego się półokręgu się kręci, ale przeglądarka nie robi nic. Muszę zamknąć taką kartę, otworzyć nową, wpisać adres i dopiero wtedy strona zostanie załadowana. W ten sposób zacinają się także wewnętrzne strony przeglądarki jak ustawienia czy narzędzia dla twórców stron. Nie mam żadnych dodatków oprócz LastPassa, więc nie jest to ich wina. Czyszczenie pamięci podręcznej, ciasteczek i innych bzdetów (oprócz historii) nie dało żadnych rezultatów.


Miałem coś podobnego kiedyś. Otwierały mi się karty które tylko były ale strony w nich nie mogłem otworzyć. Pomogło odinstalowanie chrome i ręczne wywalenie pozostałości po przeglądarce z AddData. Po ponownej instalacji wszystko wróciło do normy.
Awatar użytkownika
szulcu
Dyskutant
  • Posty: 216
  • Skąd: Miechów
  • Reputacja: 6
  • Rejestracja: 04.05.2011

Post 27 sie 2012, 10:18

Eryk42 pisze:Miałem coś podobnego kiedyś. Otwierały mi się karty które tylko były ale strony w nich nie mogłem otworzyć. Pomogło odinstalowanie chrome i ręczne wywalenie pozostałości po przeglądarce z AddData. Po ponownej instalacji wszystko wróciło do normy.


Reinstalacja i czyszczenie profilu to było pierwsze co zrobiłem. Niestety - nie pomogło w żaden sposób. Chwilowo jestem zmuszony przenieść się na jakiś czas na inną przeglądarkę.
Awatar użytkownika
lukasamd
SG PRO
  • Posty: 4881
  • Skąd: Przemków
  • Reputacja: 169
  • Rejestracja: 15.12.2007

Post 26 wrz 2012, 11:23

Dzisiaj zaktualizował mi się chrome do wersji 22, widoczna między innymi po przycisku ustawień "w paski", jak na Androidzie.
Zauważyłem jednak co innego, najpierw na zakładkach, a potem już normalnie na stronach - coś się zmieniło w renderingu czcionek. Są cieńsze, delikatniejsze. Chociaż w niektórych miejscach jakby nieco rozmyte (przykład - górna ciemna belka u nas).

Ciekawe czy to akceleracja sprzętowa, czy coś innego. Mam włączone w ustawieniach radeona oszczędzanie energii i przy włączonym HA w np. Firefoxie da się zobaczyć zacięcia, ale w nowej wersji Chrome tego nie ma.

Też zauważyliście u siebie takie zmiany?
Zalecana konfiguracja Comodo Internet Security
BitDefender Free + SpyShelter Firewall
Awatar użytkownika
KaMiL
SG PRO
  • Posty: 4680
  • Skąd: Poznań
  • Reputacja: 122
  • Rejestracja: 13.05.2011

Post 26 wrz 2012, 15:42

Tak, zauważyłem dokładnie to samo :)
Panda Cloud Antivirus Pro, HitmanPro.Alert, Zemana Antilogger Free, MCShield, MBAM, HitmanPro, Adblock Plus
zmij
Nowicjusz
  • Posty: 39
  • Reputacja: 1
  • Rejestracja: 20.07.2012

Post 22 paź 2012, 8:28

Mam problem z zainstalowaniem Adobe Flash player w BlackHawk. Instaluje sie, niby ok, ale nie pracuje. Może ktoś coś poradzi. :question:
zmij
Nowicjusz
  • Posty: 39
  • Reputacja: 1
  • Rejestracja: 20.07.2012

Post 23 paź 2012, 9:39

A jesli mowa o rodzinie Chrome, to czy ktoś interesował sie przegladarką rodem z Rosji - Yandex? Wg mnie jest ok , choć dogłębnie jeszcze nie przetestowałem ;)
ktośtam
Ekspert
  • Posty: 3402
  • Reputacja: 244
  • Rejestracja: 01.08.2010

Post 06 lis 2012, 20:14

Czy komuś jeszcze po aktualizacji do najnowszej stabilnej pokazuje się taki komunikat na YT:
Obrazek
Awatar użytkownika
Eryk42
Dyskutant
  • Posty: 259
  • Reputacja: 13
  • Rejestracja: 11.04.2012

Post 06 lis 2012, 20:46

U mnie po aktualizacji śmiga dobrze.
ktośtam
Ekspert
  • Posty: 3402
  • Reputacja: 244
  • Rejestracja: 01.08.2010

Post 06 lis 2012, 20:49

No to chyba tylko ja mam pecha :(
Awatar użytkownika
Twoja stara
Użytkownik
  • Posty: 577
  • Skąd: Bochnia
  • Reputacja: 10
  • Rejestracja: 29.07.2012

Post 06 lis 2012, 21:34

Chciałem sprawdzić u siebie, Chrome nawet się nie chce zaktualizować, komp muli i trzeba ręcznie zabijać procesy.

EDIT:
Udało się, wszystko gra
Avast! Internet Security 9.0.2011
Malwarebytes Anti-Malware 1.75.0.1100 BETA
HitmanPro 3.7.8 Build 208
ktośtam
Ekspert
  • Posty: 3402
  • Reputacja: 244
  • Rejestracja: 01.08.2010

Post 07 lis 2012, 7:27

No to chyba przyszedł czas na rozstanie z GC. Nie lubimy się chyba :cool:


Dodano: 07 lis 2012, 7:27

Zrobiłem całą instalację od nowa i działa. :}
Awatar użytkownika
Street
Użytkownik
  • Posty: 851
  • Reputacja: 25
  • Rejestracja: 01.02.2012

Post 07 lis 2012, 14:50

http://www.dobreprogramy.pl/Nowy-Chrome ... 37166.html

Najnowszy stabilny Chrome zasługuje na uwagę z dwóch powodów. Po pierwsze, na systemie Windows ma włączoną akcelerację sprzętową dla odtwarzania wideo, zaś po drugie, ponieważ w tej wersji zaimplementowana została obsługa nagłówka Do Not Track.


Może to sprawia ci ktosiu problemy? :)

Nie wierzę :D Google dba o naszą prywatność hahahaha xD
ktośtam
Ekspert
  • Posty: 3402
  • Reputacja: 244
  • Rejestracja: 01.08.2010

Post 07 lis 2012, 14:52

Nie, nie. To EMET. Jak wyłączyłem Chrome z ochrony w EMET to flash działa.
Awatar użytkownika
zord
Moderator
  • Posty: 5919
  • Reputacja: 150
  • Rejestracja: 07.10.2008

Post 07 lis 2012, 16:33

Nie tyle dba i prywatność co nie mieli wyjścia. Od dawna tylko ich przeglądarka nie wspierała tej funkcji
PoprzedniaNastępna

Wróć do Windows

 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetleń
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości